У рамках Декади початкової школи 20 жовтня учні 4-Б класу разом з класоводом Ангеліною НАГІРНЯК провели виховну годину на тему «Чарівний світ кулінарії», присвячений Всесвітньому дню кухаря.
Захід розширив знання учнів про професії кухаря, пекаря та кондитера,
сприяв вихованню поваги до праці людей, які готують їжу, зацікавленість до кулінарного мистецтва та шанобливого ставлення до результатів людської праці.
Учні з великим захопленням взяли участь у театралізованій сценці “Від зернини до хлібини”, де розказали шлях хліба — від колоска на полі до запашної паляниці на столі.
Надзвичайно пізнавальною стала зустріч із кухарем шкільної їдальні, яка поділилася секретами своєї професії, розповіла про терпіння, любов і охайність, необхідні на кухні.
Четвертокласники працювали активно й творчо, із задоволенням брали участь у різноманітних видах діяльності:
розгадували у групах кухонні ребуси, кросворд, виконували завдання вікторини, працювали в парах над прислів’ями про працю, хліб і кухарів та брали участь у майстер-класі з виготовлення вареників, де відчули себе справжніми кухарями.
Упродовж заняття панувала атмосфера радості, творчості та зацікавленості. Діти не лише отримали нові знання, а й усвідомили важливість праці кухаря, пекаря, хлібороба, вчилися цінувати щоденну працю людей, які створюють смачні страви.