16 жовтня в нашому ліцеї стартувала Декада початкової школи. Робота спланована так, щоб заходи охоплювали різні сфери діяльності вчителів та учнів, були цікавими, корисними, сприяли інтелектуальному та творчому розвитку учнів. Реалізація основних завдань : активізація методичної роботи, розвиток творчої діяльності, професійної майстерності та компетентності педагогів; створення у освітньому процесі атмосфери успіху, яка сприяє розвитку особистості дитини, розкриттю здібностей вихованців, віри у власні сили.
День перший присвячений «Всесвітньому дню здoрoвoгo харчування» та «Всесвітньому дню хліба».
Здорове, правильне харчування, є одним з найбільш значущих аспектів способу життя людини і факторів його здоров'я. Давня мудрість говорить: «Ми є те, що ми їмо».
З метою залучення уваги учнів до проблем харчування в сучасному суспільстві та «Всесвітнього дня здoрoвoгo харчування», що відзначається щорічно 16 жовтня у 3-А класі, вчитель Валентина БЕЙЛИШИНА провела годину спілкування з елементами тренінгу «Правильне харчування – запорука міцного здоров’я».
Третьокласники вивчали складові їжі, відвідали супермаркет і наповнили кошики з продуктами, що містять білки, жири, вуглеводи та мінеральні речовини, створювали тарілку здорового харчування. Були у ролі шефа-кухаря, складаючи меню на деньта успішно пройшли вітамінний лабіринт. Родзинкою заходу була руханка «Заборонений продукт на місці замри».
Учні дійшли висновку, щоб бути здоровим, активним, бадьорим, нормально рости і розвиватися, треба їсти корисні продукти. Вони мають бути багаті на вітаміни. Це речовини, які необхідні для життя людини, її росту і розвитку. А здоровий спосіб харчування – це правильна робота усього організму, надходження всіх необхідних мікро- та макроелементів, корисних речовин, дотримання режиму і відмова від шкідливих продуктів.
Бережімо себе і харчуймося правильно!